Over ons
Wijnbar Le Renard

Wijnbar Le Renard, gevestigd in de Change Building op de Raadhuisstraat hartje Panningen. Een echte aanvulling in het horeca-aanbod. Mooie wijnen, heerlijk koffie en kleine versnaperingen in een ongedwongen franse sfeer.

 

Wie zijn wij….

Wij zijn Emanuela de Vos en Kevin van Dam, beiden afgestudeerd vinoloog. Emanuela begon samen met haar man Mario in 1996 met de exploitatie van het Wijnhuis in Panningen, in 2004 in Heythuysen. Het wijnhuis in Heythuysen is al een paar jaar geleden overgedragen.
Enkele maanden geleden werden gevraagd aan Emanuela en Mario om deze wijnbar te beginnen. Na een week besloten ze de nieuwe uitdaging aan te gaan. Per 1 oktober 2017 is Kevin van Dam begonnen als trotse mede-eigenaar van wijnbar Le Renard. Kevin is na de horeca bij het Wijnhuis in Panningen terecht gekomen, daarna verhuist naar Wijnhuis Heythuysen waar hij ongeveer 10 jaar heeft gewerkt. Een wijnbar als verlengstuk van het wijnhuis. Zo zagen en zien wij het. Onze eigen wijnen presenteren in een exclusieve omgeving. En het organiseren van speciale wijnproeverijen is dan bijna een logisch vervolg. Die combinatie leek en lijkt ons geweldig. Tja en toen is het allemaal heel snel gegaan.


Franse uitstraling


Na 8 weken ideeën opdoen en keihard werken vond 23 juni de eerste dag draaien plaats van wijnbar Le Renard. “We wilden een franse uitstraling creëren en dan is de naam natuurlijk meteen al heel belangrijk. Le Renard ( de vos in het Frans, en tevens onze eigen naam!) lag natuurlijk voor de hand.”
Intussen hebben al veel wijnliefhebbers in Hartje Panningen kennis mogen maken met de exclusieve wijnen van Le Renard. “Wij werken samen met Wijntransport BV en zij bezorgen ons exclusief topwijnen uit alle delen van de wereld. De wijnen die wij serveren worden uiteraard ook in het wijnhuis gepresenteerd.”
Naast heerlijke kwalitatieve wijnen kan men bij Le Renard ook terecht voor Illy koffie (exclusief voor onze regio), kaas, charcuterie en een klein aanbod aan hapjes met specialiteiten van collega ondernemers uit Panningen. In wijnlanden krijg je nooit een glas wijn zonder iets te snoepen erbij.
.

Samenwerking

Samenwerking met plaatselijke ondernemers en collega’s vinden wij heel belangrijk. Dat kweekt goodwill. Zij zorgen voor alle benodigdheden die wij erbij presenteren. En dat staat natuurlijk garant voor kwaliteit. En natuurlijk is de samenwerking met Change ook belangrijk. Klanten kunnen tijdens hun behandeling bij ons cappuccino, latte macchiato of een hartig hapje bestellen.